Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Σαλάτα με πεπόνι, προσούτο, χαλούμι και βασιλικό

Μια απολαυστική σαλάτα με καλοκαιρινό προφίλ, που θα ταιριάξει τέλεια με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'

Ντίνα Νικολάου
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά

1 πεπόνι μικρό
6 φέτες προσούτο
100γρ. χαλούμι
λίγα φύλλα βασιλικού
Για τη βινεγκρέτ
60ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
λίγα φύλλα βασιλικού
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο πιάτο, στρώνετε τις φέτες προσούτο.

Καθαρίζετε το πεπόνι και πετάτε τους σπόρους. Με ένα κουτάλι παριζιέν κόβετε μπαλάκια από την σάρκα του πεπονιού και τα βάζετε πάνω στο προσούτο.

Κόβετε μικρούς κύβους το χαλούμι και τα πλάθετε στο χέρι για να πάρουν τη μορφή μπάλας. Τα σκορπίζετε ενδιάμεσα στο πεπόνι. Στολίζετε με τα φύλλα βασιλικού.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Αφού έχετε έτοιμη τη σαλάτα, βάζετε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπλέντερ και χτυπάτε καλά. Ραντίζετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.